"Skótnak", a hagyományos, magyar pejoratív értelemben egyáltalán nem nevezhetem őket, de erről majd később. Az irodánk egy felújított kikötői raktárépületben van. Teljesen rendben van, kulturált, rendezett, irodai környezet fogadott. És a skót főnök, akiről kiderül, hogy igazából angol, 40 éves koráig el igazából el se hagyta a szülővárosát, Birmingham-et. Azóta meg járja a világot, felfordult az élete, de ezt örömmel mondja, biztos jó neki így. Egyébként nagyon kedves, de céltudatos. A csapatban hárman vagyunk. Egyikük egy lengyel srác (aki dolgozott már a UK-ban, vagy van errefelé ismerőse, az tudja, hogy a lengyelek mindenhol ott vannak), a másik egy afroamerikai. A minap megkérdeztem, hogy honnan származik, mert valahogy van egy olyan érzésem, hogy nem tősgyökeres skót. Nigériai. Hm, most már értem, miért beszéli olyan susogósan, franciásan az angolt. Meg vagyok én ugye, aki magyar. Azt is megtudtam, hogy az állásra összesen 15-en jelentkeztek, ebből 1 volt, aki a UK-ból pályázott, egy edinburgh-i a srác, de valamiért nem került be, nem egyeztek az elképzelések.

Hogy egy lengyel, egy nigériai és egy magyar ember hogy fog együtt dolgozni, ahol a közös nyelv az angol, amit igazából mindannyian akcentussal beszélünk (ki jobban, ki kevésbe), ez egy jó kérdés. Majd kiderül.

A fejlesztőkkel vagyunk egy légtérben (open office) és feltűnt egy szőke hajú lány (na, nem úgy), akinek nem igazán skót az arca. Mint kiderült, orosz, a mellette ülő lány pedig - na, ki találja ki? - lengyel. De van itt amerikai fejlesztő is, velem szemben pedig egy indiai lány ül. Na, ez az a multikulti, amihez nem vagyok hozzászokva.

És nem "skótok", mármint a cég nem sóher, mondjuk ki, mindenki erre gondol, amikor a skótokról van szó. Ma megtudtam, hogy minden pénteken reggelivel kedveskedik a cég a dolgozóknak. Azon felül, hogy van céges kv, koffeinmentes kv, tea, tej, cukor, csocsóasztal, meg ami még nem tűnt fel. Minikönyvtár az étkezőben, aki akar leül olvasgatni egy tea vagy kv mellett. Ritkaság. És mást is megtudtam ma. Minden fizetésnap környékén, ami ennél a cégnél valamilyen kozmikus okból kifolyólag minden hónap 15-e, elmennek egy pub-ba és a cég állja a számlát. Minden hónapban. Ez még itt is ritkaság, ui a szolgáltatás errefelé nagyon drága. Egy étterembe egy ebéd két főre 25-30 fontnál kezdődik és akkor nem volt egy pohár víz sem az egytál étel mellé, nemhogy sör vagy rövidital. Azért, nemcsak móka és kacagás, dolgozni is kell, csak a megnyugtatás végett mondom :)

 

WP_000774.jpg

Ezt látom a munkahelyem ablakából.
http://www.scotland.gov.uk/About//Locations/victoria-quay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skociabelulrol.blog.hu/api/trackback/id/tr445846875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása