Kilt 2015.12.26. 00:16

Karácsony

A karácsony az itt tiszta őrület. Kezdődik a Halloween-el. Illetve, amikor a Halloween befejeződik, azonnal indul a karácsonyi őrület. A boltok egy nap alatt váltanak a csontvázas koponyás tökös reklámokról az karácsonyi megitt, családias megjelenésre. És nyomják, ezerrel a reklémokat, mindenhol. az emberek meg vásárolnak. Mindenki. Sokat. Nagyon sokat. Decemberben teljesen áltaálnossá válik, hogy a játékboltokban 10 percet sorba kell állni, mert a négy (!) kasszás nem tudja gyorsabban számlázni a játékokat. Olyan bevásárló kosarak, mint a TESCO-ba vannak (a nagyobb fajta persze), puposra pakolva mindenféle játékokkal. Ahogy közeleg a nagy nap, lépni se lehet a boltban. És, mindezt megelőzte egy novemberi akció, amikor kiárusítják a készletet, helyet csinálva az újnak. Akkor azt hittem, hogy a 20 perces sorban állás majd azt jelenti, hogy midenki jól bevásárolt és decemberbe nyugiba lehet venni a játékokat. Frászt. Ugyanannyian vannak. Ilyenkor már az élelmiszer boltokban is. A rádióba minden nap visszaszámolnak december elsejétől ui. itt deceber elsején díszítik a fát ami ott díszeleg a nappaliban várva az ajándékokat 25-e reggeléig, amikor is a gyerekek ajándék sokkot kapnak. Az a sok minden amit a szülők, rokonok összevásároltak, mind egyszerre ott hegyel a fa alatt. Kolléga mesélte, hogy a gyerkőcök ilyenkor reggel csak ülnek, tépik a csomagolást minden dobozról, aztán amikor a végére értek fél óra múlva, ott ülnek a sok játék mözött és nem tudják, hogy mit is csináljanak most. Az ünnepi ebéd is más, mint amit megszoktunk, de ez persze nem meglepő. Pulyka a sütőbe, zöldségek és nagyon édes desszertek. Természetesen többnyire előfagyasztva minden, csak be kell dobni a sütőbe. Ezt lassan kezdem megérteni. A fenének sincs kedve egész nap a konyhába állni és főzni, amikor a család együtt lehetne.

El ne felejtsem a Black Friday-t. Na, itt nem a bevásárlósra gondolok, hanem a karácsony előtti péntekre, ami hivatalosan is a legforgalmasabb nap a pub-okban. A rádióban külön felhívják a lakosság figyelmét, hogy ittasan ne vezessenek, nagyobb, nyilvános parkolókat válasszanak és előre tervezzék meg hazafelé az utata a pub-ból. Így részegen is nagyobb az esélye hogy egyben haza jutnak, Tudniillik,ilyenkor mindenki megy a kocsmába kocintani a kollégákkal, haverokkal és hát inni ugye kell. Na, nem whiskeyt, ahogy az ember gondolná, dehogy is. Ami nagyon megy az a sör (rengeteg helyi, kézműves sör van minden pub-ban másféle) és a vodka. Az nagyon megy.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/11301946/Black-Friday-drinkers-will-consume-114pc-more-than-normal.html

 

(forrás: i2.asntown.net/h4/lifestyle/britain-england/drunk-british-girls-01.jpg)

A bejegyzés trackback címe:

https://skociabelulrol.blog.hu/api/trackback/id/tr758199710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása