Ma péntek van. Persze, aki nem pénteken olvassa, annak nem, de tegyük fel, hogy most péntek van és beérek a munkahelyemre. Minden úgy történt, ahogy a kollégák mondták tegnap. Két dologra lehetett számítani. Egy: a fél iroda "home office"-ban van, azaz otthonról "dolgozik".  A másik, hogy lesz reggeli, amivel a cég kedveskedik a dolgozóknak minden péntek reggel. Ez ma palacsinta volt, amerikai módon elkészítve, ami azt jelenti, hogy kicsit vastagabb tészta, de háromszor annyi cukor is van benne :) Háromféle feltéttel volt. Kakaós-csokis, bacon-ös és gyümölcsös (szőlő, dinnye, narancs, eper). Meg is örökítettem egy kis szeletét a reggelinek, íme.

WP_000810.jpg

Egyébként, alapvetően jellemzi a skót táplálkozást az az amerikai és angol egyszerűség, ami az étel elkészítésében rejlik. Történetesen a főzés itt abból áll, hogy megveszik a boltba a fagyasztott élelmiszert, ami jobb esetben mondjuk nyers hús vagy pácolt. Ezt beteszik a sütőbe, 18-20 perc, 180-200C-on és kész. Ezzel mindent elmondtam. Minden zacskóra ez van írva :) Rosszabb esetben teljesen elkészített, fagyasztott ételt vesznek, vagy, ami még érdekesebb volt nekem elsőre, például konzerv levest. Leves konzerv. Kibont, tányérba, mikró, melegít, két perc és eheti. Biztos van ilyen Magyarországon is, de eddig nem láttam még élő embert ilyet enni, leszámítva az egyik kollégámat, aki időnként babgulyást és mindenféle konzerv ételeket vitt be a munkahelyre, ha éppen nem volt otthon rendes étel. De az se leves volt.

És még biztatják is őket, hogy eszükbe ne jusson főzni, egyék csak a kifőzdei ételt (persze ez vállalkozás, nem kormányzati álláspont).

WP_000818.jpg

Egyébként meglepő módon az emberek nem kövérek. Pedig azt gondolhatnánk, hogy ilyen életvitel mellett elhíznak, de nem. Persze, van aki túlsúlyos, de alapvetően nem kövérek. Valahogy teljesen rendben van a súlyuk, miközben isszák a cukros üdítőket és a nemzeti italt, az IRN-BRU (vagy régebben Iron Brew) névre hallgató löttyöt, ami - egy taxist idézve - tiszta cukor. Mellesleg narancssárga színe van, sok narancsot nem éreztem benne. De megszállottan isszák. Mindenki. Mindenhol. Merthogy, itt jön az ideológia: nemzeti italuk. Tehát, ez jó mindenkinek. És büszkék is rá. Ez az övék.

(Képre kattintva galéria nyílik, érdemes)

http://en.wikipedia.org/wiki/Irn-Bru

És, aki lemondott az IRN-BRU-ról.
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2281669/Slimmers-revenge-Woman-dumped-altar-stuns-fiance-losing-SEVEN-stone-year.html

article-0-180F14B5000005DC-694_634x636.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://skociabelulrol.blog.hu/api/trackback/id/tr195849266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása